Click pe pătrat pentru schimbare wallpaper blog.

30 martie 2017

Solicitare Transfer Apel la Curtea de Apel Bacău

Cunoscând că Apelul se judecă la instanța superioară în grad, față de prima instanță, adică Curtea de Apel Bacău, am făcut o solicitare la Curtea de Apel Bacău să preia întreaga documentație de la Tribunalul Neamț în vederea soluționării cauzei acestui Dosar... Nu înțeleg de ce Tribunalul Neamț m-a îndrumat să pun tot la ei Cererea de Apel dacă legea prevede că Apelul se judecă la instanța superioară în grad.
Aici la Informații dosar Tribunal Neamț: http://portal.just.ro/103/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29100000000059849&id_inst=103 puteți găsi această informație care spune, citez: "Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune de partea interesată la Tribunalul Neamţ, Secţia I Civilă."

Dau curs solicitării:

Doamnă Maria Violeta Chiriac - Președinte instanţă Curtea de Apel Bacău,

Subsemnatul FĂRĂOANU VILHELM, în vârstă de 50 ani, Asistat Social, divorțat, având CNP ..., cu domiciliul în mun. Roman, Str. ..., Bl. ..., Sc. ..., Etj. ..., Ap. ..., Cod poștal ..., jud. Neamț, în contradictoriu cu intimata PRIMĂRIA ROMAN, cu sediul în mun. Roman, Piața Roman Vodă, nr. 1, jud. Neamț, CUI ..., arătăm că

Ca Asistat Social, pentru un loc de muncă (chiar și de necalificat) în vederea supraviețuirii, am dat în Judecată Primăria Roman, dar fără rezultat până în prezent. Ca asistat social, primăria consideră că sunt bun de muncă și trebuie să muncesc lunar trei zile pentru doar 142 lei/lună bani insuficienți supraviețuirii, dar nu dorește să-mi încheie un contract de muncă pentru a avea un trai decent.

Întrucât pe cale amiabilă nu am găsit înțelegere din partea Primăriei Roman în vederea obținerii unui loc de muncă, pe data de 06.04.2016 am dat în judecată Primăria Roman pentru un loc de muncă sau o indemnizație lunară în vederea supraviețuirii, nemarginalizării, redobândirii demnității și redobândirii traiului demn și decent, iar de atunci procesul a fost și este pe rol, deoarece am făcut Apel pe 10.03.2017. În primă fază m-am judecat la Judecătoria Roman, iar din 05.10.2016 am transferat dosarul la Tribunalul Neamț. Dosar nr. 1655/291/2016. Informații dosar Tribunal Neamț aici:
http://portal.just.ro/103/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29100000000059849&id_inst=103
și Informații dosar Judecătoria Roman:
http://portal.just.ro/291/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29100000000059849&id_inst=291

Conform legii, în primă instanță am solicitat toate drepturile și daunele de care beneficiez, dar constatând că nu avansez cu procesul, am renunțat la pretenții, solicitând doar un loc de muncă chiar și de necalificat, fără efectuare de efort fizic sau acordarea unei indemnizații în bani lunare, dar fără rezultat până în prezent.

Întrucât Judecătoria Roman, în urma solicitării subsemnatului de a constata dacă este sau nu de competența judecătoriei soluționarea cauzei, aceasta a declinat soluționarea în favoarea Tribunalului Neamț. Fiindu-mi respinsă cererea am făcut Apel pe data de 10.03.2017 tot la Tribunalul Neamț, deoarece acolo am fost îndrumat a doua zi după pronunțarea Tribunalului de pe data de 09.03.2017. Cunoscând că Apelul se judecă la instanța superioară în grad, adică Curtea de Apel Bacău, atașez înscrisuri cu Chemarea în Judecată, Apelul, etc. ce le-am depus la Judecătoria Roman și Tribunalul Neamț, solicitând Curții de Apel Bacău, să preia întreaga documentație de la Tribunalul Neamț în vederea soluționării cauzei acestui Dosar nr. 1655/291/2016, raportând Apelul înaintat de subsemnatul Tribunalului Neamț la Curtea de Apel Bacău.

Ca fost angajat al Primăriei Roman, datorită neasigurării securității și sănătății în toate aspectele legate de muncă de către Funcționarii Primăriei care nu și-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, a dus la vătămarea fizică a subsemnatului, fiindu-mi afectată coloana vertebrală în anul 2011 în timpul muncii, nemaiavând voie să fac efort fizic în vederea evitării paraliziei, fiind diagnosticat cu discopatie lombară, etc. și contuzie toracică în anul 2015 când participam la un concurs de ocupare a unui loc de muncă în cadrul aceleiași instituții. Astfel am făcut o plângere către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț pe 27.03.2017.

Având coloana vertebrală afectată, șansele de a găsi un loc de muncă în vederea supraviețuirii mi-au scăzut considerabil, fiind marginalizat social chiar de Primăria Roman care m-a trimis la ajutorul social, luându-mi în acest mod demnitatea de om, devenind vulnerabil, aducându-mă în situația să-mi închei socotelile cu viața în orice moment sau să încalc legile țării doar pentru a supraviețui, întrucât banii din ajutorul social în valoare de 142 lei/lună sunt insuficienți supraviețuirii.

Primăriei Roman îi place să mă umilească, să mă distrugă fizic, psihic, financiar, moral an de an, să mă țină ca asistat social, în loc să-mi asigure un loc de muncă sau o indemnizație lunară în vederea supraviețuirii. Se încăpățânează cu înverșunare să recunoască că a greșit și să îndrepte greșeala prin repunerea în drepturi în vederea supraviețuirii subsemnatului, nemarginalizării, redobândirii demnității, redobândirii traiului demn și decent, iar îndârjirea de care dă dovadă se vede prin derularea acestui proces.

Prin urmare, solicit Curții de Apel Bacău, să oblige Primăria Roman să dea curs cerințelor din cererea de chemare în judecată și anume :

-obligarea pârâtei la acordarea unui loc de muncă conform stării de sănătate a reclamantului, poate fi și un post de muncitor necalificat fără efectuare de efort fizic sau acordarea unei indemnizații în bani lunare în vederea supraviețuirii.


Vă mulțumesc anticipat!

- Atașament acest Email; Plângere la Parchet; Înscrisuri depuse la dosarul instanței Judecătoriei Roman și Tribunalului Neamț; Copie carte identitate.

Data : 29.03.2017       Cu stimă și respect, Fărăoanu Vilhelm

Doamnei Președinte a Instanței Curții de Apel Bacău.