Click pe pătrat pentru schimbare wallpaper blog.

19 martie 2017

Cerere de neprezentare în Instanța Tribunalului Neamț

Instanța: Tribunalul Neamț
B-dul Decebal, nr. 5
Piatra Neamț
Secția I civilă Camera A
Materia: Litigii de muncă
Dosar nr. 1655/291/2016

Stimată Doamnă Președinte / Domnule Președinte,

Subsemnatul FĂRĂOANU VILHELM, în vârstă de 50 ani, divorțat, cu domiciliul în mun. Roman, str. ..., bl. ..., sc. ..., etj. ..., ap. ..., cod poștal 611009, jud. Neamț, având CNP ..., în calitate de reclamant, în proces cu PRIMĂRIA ROMAN în calitate de pârât, în Dosarul nr. 1655/291/2016, citat în instanță pentru data de 12.01.2017,

învederez instanței că nu mă pot prezenta la acest termen din motive financiare, solicitând ca judecata să se facă în lipsa reclamantului,

întrucât sunt în imposibilitatea de a acoperi cheltuielile cu transportul dus - întors Roman - Piatra Neamț, având venituri foarte reduse de doar 142 lei/lună (ca asistat social) bani insuficienți supraviețuirii, bani ai ajutorului social ce se epuizează rapid pe onorarea în parte a facturilor, utilităților și hranei.

Pentru subsemnatul acest proces este Ultima Șansă de a obține Dreptul la Viață, simt că Sunt Pus în Situația de a Demonstra Că Merit Să Trăiesc, sunt într-o situație disperată de supraviețuire din vina Primăriei Roman și nu mai fac față vieții din cauza nedreptăților pe care le întâmpin, a nepăsării și indolenței Funcționarilor Publici ai Primăriei Roman ce ascund manifestări ale dușmanului de clasă.
Menționez că am contactat Baroul Neamț pe adresa de email: contact@baroulneamt.ro pe 18.11.2016 în vederea obținerii numelui avocatului din oficiu desemnat de către barou și nu am primit răspuns până acum.
În mâinile Dumneavoastră Onorată Instanță și de Decizia pe care o veți pronunța Atârnă Viața Mea.

Clepsidra vieții mele o aveți
Nisipul din ea vă spune de greșesc
Speranță am că nu s-a terminat
Dreptatea, cinstea și viața-i de urmat

Sper să primeze doar acestea trei
Să pot trăi senin doar cu temei
Nu am ce demonstra pentru-a trăi
Căci am doar 50 de ani, nu ani pustii

Mai sper că misiunea mea aici
Nu-i ultima zvâcnire de-a trăi
Nu vreau să cred că n-am loc pe pământ
Că țin doar umbră, pun piedici rând pe rând

Fiind cinstit, corect așa am ajuns
Să cerșesc loc de muncă să trăiesc
Disprețuit și marginalizat
Iar demnitatea mi s-a destrămat

Procedural în drept am cerut avocat
Să nu mă-npiedic de vreo sincopă mică
Ce ar putea tergiversa procesul
Și sper ca la acest termen să primesc Yes-ul.

În speranța că va prima viața, cinstea și dreptatea,
Solicit Instanței, ca prin hotărârea ce o va pronunța Să Dispună:

- Obligarea pârâtei la acordarea unui loc de muncă conform stării de sănătate a reclamantului, poate fi și un post de muncitor necalificat fără efectuare de efort fizic sau acordarea unei indemnizații în bani lunare pentru reclamant

deoarece mi s-au încălcat drepturile stipulate de Codul Muncii, având de suferit și la ora actuală din acest motiv, iar pronunțarea instanței să fie pentru repunerea în drepturi sau acordarea unei indemnizații în bani lunare în scopul supraviețuirii, nemarginalizării, redobândirii demnității, traiului demn și decent.

Vă mulțumesc anticipat!

Merry Christmas and Happy New Year!

- Atașament copie carte identitate;
- Atașament mesaje Email care arată că am încercat pe cale amiabilă să sting litigiul de muncă cu Primăria Roman înainte de a fi chemată în instanță;
- Atașament acest Email pentru descărcare.

Cu stimă, / Kind regards,
Fărăoanu Vilhelm
05.12.2016

Doamnei Președinte / Domnului Președinte al Tribunalului Neamț

Reply email al subsemnatului la un mesaj primit pe email de la Primarul Municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu :

Bună ziua,

Săptămânal mă deplasez la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă Roman și nu am găsit nici un angajator dispus să mă angajeze (săptămâna trecută am participat la doua burse a locurilor de muncă desfășurate în incinta ALOFM Roman și nici un angajator nu s-a arătat interesat să mă cheme la interviu).

Am solicitat sprijinul dumneavoastră și al întregului departament de conducere a Primăriei Roman, ca fost angajat al Primăriei și conform Legii, Biroul Resurse Umane era obligat să-mi schimbe locul de muncă în urma internării prin Secția Urgențe a Spitalului Roman CPU în timpul programului de muncă, datorită efortului fizic la ridicarea în mașina Primăriei a buștenilor, fiind diagnosticat cu microritiacă renală dreaptă, colică renală dreaptă, discopatie lombară, etc. (Nr. F.O. 9858/954 din 30.04.2011), fiind informat de domnul doctor Molodoi Emanuel Cătălin, medic specialist chirurgie generală, că mi-a fost afectată coloana datorită efortului fizic, interzicându-mi cu desăvârșire (pe un ton autoritar ce m-a cutremurat) efectuarea efortului fizic, deoarece voi paraliza și voi fi țintuit la pat, trebuind ca cineva să stea să mă întoarcă de pe o parte pe alta, dacă nu îi voi urma recomandările.

Am urmat întocmai sfaturile domnului doctor, și am solicitat schimbarea locului de muncă Biroului de Resurse Umane a Primăriei Roman, fapt ce nu s-a concretizat, motivând că nu au un alt loc de muncă să mi-l ofere, și prin urmare să-mi dau demisia, ceea ce am și făcut, sperând că voi găsi un loc de muncă viabil pe piața muncii pentru situaţia mea.

-conform Legii, Biroul de Resurse Umane a Primăriei Roman, trebuia să-mi schimbe locul de muncă sau să-mi ofere o alternativă pentru a supraviețui.
-conform Legii, mașina Primăriei Roman folosită în scopul transportării buștenilor, copacilor căzuți pe căile de acces ale orașului, etc. trebuia să fie prevăzută cu un dispozitiv de ridicat greutăți ce depășesc normele legale, sau să fie însoțită de o macara pentru asemenea situații, încălcându-se dreptul la securitate în muncă.

La angajarea în cadrul Primăriei Roman am fost apt medical în urma examenului clinic.
Cât am fost bun de muncă cu forța brută/efort fizic eram ok pentru departamentul în care îmi desfășuram activitatea. Acum mă trimiteți la ajutorul social și mă marginalizați în loc să remediați încălcările grave ale Legislației Muncii de către Departamentele Primăriei Roman, care trebuiau/trebuie să asigure securitatea în muncă a salariatului și/sau schimbarea locului de muncă a subsemnatului.
Sperând în remedierea grabnică a deficiențelor, vă mulțumesc anticipat!

Cu stimă,
Vilhelm Fărăoanu
24.03.2014

Fărăoanu Vilhelm
Str. ..., bl...., sc...., etj...., ap....
Loc. Roman 611009
Jud. Neamț
Tel.: 0760 383 555

Domnule Primar al mun. Roman, Laurențiu Dan Leoreanu

Nu știu dacă consilierul dumneavoastră Insp. Constantin Cudalb, v-a adus la cunoștință situația dificilă in care mă aflu, datorită lipsei unui loc de muncă conform legislației in vigoare, iar din acest motiv solicit ajutor in acest sens, pentru a supraviețui cinstit.
Nici un angajator din zona Roman nu mă mai angajează in mediul privat, datorită mediatizării subsemnatului în presă prin care solicitam un loc de muncă conform legislației muncii și datorită foștilor angajatori certați cu legea, care mi-au spus că vor anunța pe toți patronii să mă respingă.

În ultimii ani, am întalnit doar angajatori care folosesc munca la negru, refuzând sa le fiu sclav, angajatori care fac discriminare în funcție de vârstă și sex, pe care i-am întalnit la toate bursele locurilor de muncă, și nu în ultim rând, angajatori la care am fost salariat cu contract individual de muncă care mi-au încălcat drepturile stipulate în contract făcând abuzuri, creând un mediu ostil prin țipete ieșite ca din gură de șarpe, reducând la tăcere prin amenințări pe cei care indrăzneau să-și ceară drepturile, devenind astfel neserioși și nemaiprezentând credibilitate, călcându-și în picioare propria semnătură și prestigiul firmei.
Un singur exemplu edificator cu doar câteva elemente definitorii:

Angajatorul SC Tutun și Ziare la care am fost salariat ca vânzător a abuzat astfel:
-am fost obligat la un program de 10 ore pe zi cu toate că în contract erau trecute 8 ore, iar orele suplimentare nu îmi erau renumerate
-nu mi s-au plătit zilele de sâmbătă și duminică și nici sporurile aferente acestora, fiind obligați sa muncim în aceste zile, fiind amenințați cu desfacerea contractului de muncă
-aveam dreptul doar la un liber pe lună care era și acela condiționat, fiind obligați să facem cerere cu o săptămână înainte, iar dacă și altcineva avea cerere pentru aceiași zi, beneficia de liber doar cel care avea o problemă mai gravă
-nu mi s-a asigurat lumină în chioșcul de ziare la ora 6 dimineața pe timp de iarnă cand eram obligat sa încep programul, făcând recepția mărfii și vânzarea presei la brichetă și lumânare
- încălcându-se dreptul la salarizare
- încălcându-se dreptul la repaus zilnic și săptămânal
- încălcându-se dreptul la securitate în muncă, etc.

După cum a constatat și Șeful Poliției de Proximitate Neamț, domnul Comisar Șef Diaconu Gheorghe, Lector universitar, fiindu-mi profesor la cursul de Agent de Securitate pe care l-am urmat în perioada oct-dec 2013, sunt legist, încercând să respect legea pentru că așa am fost crescut și format cât am fost militar în termen la securitate la UM 0527 Tecuci și subunitatea Focșani, ajungând la cel mai înalt grad de sergent, fiind citat pe ordin de zi pe unitate pentru rezultate deosebite, obținând și un Certificat de bună apreciere în acest sens.

Mă trag dintr-o familie cu valori ale corectitudinii și dreptății, tatăl meu fiind la rândul lui sergent atunci când și-a slujit țara ca militar, iar vărul meu este și el legist (după cum au mărturisit Agenții din subordinea sa) fiind polițist în Piatra Neamț.
Mai bine să fiu cazat într-o instituție a statului până voi implini anii de pensie, pentru a avea ce mânca, să pot supraviețui, decât sa încalc legea.

Am cazierul curat, sunt cu impozitul plătit la zi, la alegeri v-am votat, cand mi-ați solicitat prin mesaj pe telefon, de la nr de tel : 0733 460 376 sa votez proiectul EcoPatrula Școlară și pe Cristian Prăjescu în finala Eurovision am votat prompt.

Fac și eu parte din marea familie romașcană din anul 1989, și doresc sa mă ajutați, deoarece sunt în imposibilitatea de a-mi gasi un loc de muncă prin forțe proprii, pentru a-mi asigura un trai demn și decent întrucât calitatea vieții mi-a scăzut considerabil de ani buni, iar în momentul de față sunt ieșit din perioada de indemnizare de mai bine de o lună de zile.

În fapt, sunt înscris la ALOFM Roman ca șomer neindemnizat, începând cu data de 16.01.2014 , fără nici un venit, sunt în căutarea unui loc de muncă, sunt șomer de lungă durată de peste 5 ani, devenind astfel vulnerabil și în dificultate, fără a putea să-mi asigur hrana zilnică mie și fiicei, plata facturilor la utilități, ajungând sa fiu un marginalizat social.
Divorțat, în vârstă de 47 ani, tatăl al unei fete pe care o am de întreținut la Facultatea de Psihologie și Ştiinţe ale Educaţiei, studii universitare de Master, cursuri de zi psihologie clinică şi psihoterapie, cu note doar de 9 si 10, cu contribuții la fondul de pensii ( CAS) de 27,5 ani din care 16 ani contribuind ca salariat al ArcelorMittal Roman.

Fost angajat al Primăriei Roman, iar datorită efortului fizic în timpul programului de muncă la ridicarea în mașina Primăriei a buștenilor, am fost internat în timpul serviciului prin Secția Urgențe a Spitalului Roman CPU la Secția Chirurgie la dl. Dr. Molodoi Emanuel Cătălin.

In urma controalelor, prin razele efectuate, etc. dl. dr. Molodoi m-a informat ca mi-a fost afectată coloana datorită efortului fizic, fiind diagnosticat cu colică renală dreaptă, discopatie lombară, microritiacă renală dreaptă, etc. interzicându-mi cu desăvârșire efectuarea efortului fizic, deoarece voi paraliza și voi fi țintuit la pat, trebuind ca cineva să stea să mă întoarcă de pe o parte pe alta.

Solicitând schimbarea locului de muncă Biroului de Resurse Umane a Primăriei Roman, mi s-a spus sec că nu are un alt loc de muncă și să-mi dau demisia.
Pe lângă celălalte dificultăți în găsirea unui loc de muncă, s-a mai adăugat și faptul că trebuie să găsesc un loc de muncă fără depunerea unui efort fizic, ceea ce îmi îngreunează și mai mult obținerea unui loc de muncă cinstit, iar din acest motiv sper să mă ajutați.

Dacă momentan nu mă puteţi ajuta cu un loc de muncă, vă rog să-mi asiguraţi o indemnizaţie lunară până la rezolvarea solicitării subsemnatului, pentru a avea ce mânca și să-mi pot plăti facturile la utilităţi.

Am urmat trei cursuri de calificare până în prezent și care nu m-au ajutat în gasirea unui loc de muncă, acestea sunt:
Atestat de Agent de Securitate cu nota 9,50
Atestat de Contabil cu nota 9,50
Atestat de Operare PC cu nota 10,00

Pentru cele arătate mai sus, rog dispuneți!

Vă mulțumesc!

Cu stimă,
Fărăoanu Vilhelm
19.02.2014

Bună ziua,

Stimate Domnule Laurențiu Dan Leoreanu - Primar al Municipiului Roman,

Subsemnatul Fărăoanu Vilhelm, domiciliat în mun. Roman, str. ..., bl. ..., sc. ..., etj. ..., ap. ..., luat în evidență ca asistat social începând cu 01.03.2015.
Prin prezenta, vă aduc la cunoștință că tatăl meu care a decedat duminică 24.01.2016 în casa părintească din Tămășeni, nu mă mai poate ajuta cu bani din pensie, bani necesari pentru completarea ajutorului social în vederea supraviețuirii subsemnatului.
Apelez cu încredere la bunăvoința dumneavoastră și vă cer sprijinul pentru a supraviețui.

Fiindu-mi afectată coloana de când lucram la spații verzi în primărie, fiind diagnosticat cu discopatie lombară, colică renală dreaptă, microritiacă renală dreaptă, etc., nemaiavând voie să fac efort fizic în vederea evitării paraliziei, nu am găsit nici un loc de muncă conform stării mele de sănătate, cu toate că am urmat cursuri și am obținut atestate și cunoștințe de inspector/referent resurse umane, contabil, operator calculator și agent de securitate.

În speranța că mă veți sprijini, vă mulțumesc anticipat!

Cu stimă și respect,
Fărăoanu Vilhelm
28.01.2016